Tisková zpráva – STOP podpory zabíjení pomocí totalitního NATO

nato_north_atlantic_terrorist_organizationJe dvacet let od přihlášení České republiky do nadnárodní společnosti Severoatlantická aliance (NATO). Do této společnosti byli občané naší republiky přihlášeni dne 12.března roku 1999 bez jejich souhlasu, aniž měli možnost se k tomu vyjádřit. Politická reprezentace, která Severoatlantickou smlouvu podepsala na občany České republiky přenesla závazek plynoucí z článku 1 Severoatlantické smlouvy, - urovnávat veškeré mezinárodní spory, v nichž mohou být účastny, mírovými prostředky tak, aby nebyl ohrožen mezinárodní mír, bezpečnost a spravedlnost, a zdržet se ve svých mezinárodních vztazích hrozby silou nebo použití síly jakýmkoli způsobem neslučitelným s cíli Organizace spojených národů.

I tento závazek sdílející touhu po míru byl občanům odebrán a Severeroatlantická aliance se ze zamýšlené kolektivní obrany změnila na agresivní vojenský pakt hájící zejména zájmy Spojených států amerických.

Tuto skutečnost dokazuje 989 amerických základen na suverénních územích jiných států. Co dobrého udělala Severoatlantická aliance od našeho vstupu do jejích struktur? Lze nalézt jedinou akci, kdy NATO pomohlo Evropě?

Je mírovým prostředkem pozabíjení 2500 civilistů při bombardování bývalé Jugoslávie? Nebo snad bombardování civilistů v Libyi s následkem 1000 mrtvých? 20 000, 30 000, 40 000 zabitých civilistů v Iráku, když válka byla zahájena a vedena pod smyšlenkou existence nikdy nenalezených zbraní hromadného ničení?

26. února ČT24 odvysílala v 7:51:58 hodin rozhovoru s příslušníkem AČR plk. Karlem Navrátilem, který uvedl, že Opreace Irácká svoboda, invaze, anexe (obsazení, zabrání násilné ovládnutí) Iráku, byla provedena k potlačení režimu Saddáma Husajna.

Je například zabití 30 civilistů jakoukoliv organizací či jedincem zločin? Jedná se v případě organizované skupiny o zločineckou organizaci?

Přineslo rozšiřování NATO z 12 členských států na 28 se záměrem zastrašovat, zasahovat kdekoliv na světě mírové prostředí? Nebo rozpoutalo závody ve zbrojení?

My níže podepsaní odmítáme oslavovat zločiny NATO, odmítáme vnímat svět dvojím metrem. Mainstreamová média, představitelé některých politických stran a vláda jako kolektivní orgán ve svých vystoupeních tvrdí, že Česká republika podporuje činnost NATO.

Odmítáme, aby občané České republiky nesli odpovědnost za zločiny, které nespáchali. Vyzýváme mainstreamová média, politickou reprezentaci, vládu, aby ve svých vyjádřeních používala výhradně - my mainstreamová média, členové vlády, naše politická strana souhlasí s účastí na vojenských akcích k ,,obraně“ totalitního NATO.

za Iniciativu NE základnám ČR

Eva Novotná, mluvčí

České mírové hnutí
Milan Krajča

České mírové fórum
Vladimíra Vítová

Nezávislá media
Lenka Procházková

Vojáci proti válce
Jiří Bureš

7 Komentářů k Tisková zpráva – STOP podpory zabíjení pomocí totalitního NATO

1. proud napsal:

Jak je v tom OSN tak uz vsichni vime co je to za svinstvo,ci je to svinstvo a tim i komu k cemu slouzi.Jak slosuzi,to vidime ve znicenym arabskym svete,zniceny Ukrajine a podobne,vycet by nejspis nemel konce.

2. Eduard napsal:

USA dělají z lidí pitomce. Radary a protiraketové systémy na hranicích Ruska. Málo kdo se ale zamyslel nad tím, kdyby vypukla třetí světová válka a USA by sestřelili rusům všechny rakety a Rusové by sestřelili americké rakety. V té chvíly by na zem dopadlo asi čtyřista tun vysoce obohaceného uranu a plutónia. Ten dopad by byl horší, než kdyby ty bomby vybuchly. Planeta a její oceány budou tak zamořeny, že by jsme potom opravdu záviděli mrtvým. Jestli se to stane, tak ti co přežijí budou sledovat své rodiny jak pomalu bez vlasů s boláky umírají. Ve skutečnosti jsem slušný člověk, ale tady musím poznamenat že kreténi jako generál Pavel a skvadra pitomců v NATO nás vlečou do hrozné budoucnosti.

• proud napsal:

Tak se tocej penize……….

• Jana napsal:

Kdyby bomby nevybuchly? Při sestřelení nevybuchnou?

Pokud by nevybuchly, nedal by se materiál využít mírově v nějakých elektrárnách?

• proud napsal:

On je ten problem mnohem sirsi,bohuzel.Takovej jadernej odpad z elektraren taky nejsou zadny bomby,ale kdopak z nas vi pravdu co se s nim skutecne deje? Je klidne mozny ze sedime uz davno na tak obrim sudu se strelnym prachem, kterej tutove vybouchne a nikoho se ptat nebude! Nez bysme se ale zabejvali tim jak tuhle tutovku resit jeste nez k ni dojde,resime picoviny.Tech 60% zivota na Zemi behem jedinyho,nebo dvou stoleti jsme jen tak mlacenim cepicema nevymlatili,ze ano.

3. martin bareš napsal:

Vářen paní Novotná,

čísla mrtvých v Iráku, Lybii a teď v Syrii, jsou mnohem, mnohem vyšší. Řádově!
    A hromada kamení vypadá lidštěji, než jak tyto země vylepšil US projekt a konstrukt islámského státu. Stálo to severoameričany miliardy dolarů a spoustu poctivé, usilovné práce a zapálení nadšenců pro věc. A výsledek stojí za to.

PS: Možná Baiš teď po úspěšné návštěvě USA, dotáhne svou odvážnou myšlenku do konce. Postaví školku pro 50 syrských školáků.